Söndag 10/10 Coupe de lavenir

Final dag på Coupe. Dagen började bra alla var på hugget, Norén var bland dom snabbaste och Lorenz och Emil hade höjt sig lite oxå. Sen Hände det som kan hända men som inte får hända. Emil får ett kast i långa platån och kraschar, kommer in i depån och klagar över smärtor i foten.
Efter undersökning hos tävlingsläkaren så åker dom i väg till sjukhuset där dom konstaterar att 2 ben är av i foten. Så lag tävlingen var körd innan den hade börjat. Tråkigast dock för Emil som får gå gipsad i 4-6 veckor.
I 1a heatet så kör Norre och Lorre  tillsammans, Hyfsade sterter och dom ligger 3a och 20e efter första varvningen. Norre har en super fight med Terreblanche från Syd Afrika i 25 minuter när han äntligen kommer förbi och upp på 2a plats. Håller 2a platsen tills det är ett varv kvar då det blir strul med massa varvade och Terreblanche åter igen kör om. Han rullar i mål som 3a as förbannad på alla varvade och är sugen på att börja boxas med flera utav dom.
Lorenz kämpar och sliter och kör om några och tappar några under heatets gång. Men efter ca 20 minuter så är han uppe på en 15e plats vilket är riktigt bra, men så strular han till det i en sväng och lägger sig så han tappar några stycken igen. Blir 20 i mål.
I det 2a heatet skulle Norre och Emil köra men det blev ju Norre själv. Han startade helt kass och var ut som 12-13 på första varvet, sen la han sig och tappade ner till 17e, körde upp sig till 8 när han vurpade igen. Nu var det rullgardin ner trodde vi men då visade Norre varför han är Sveriges bästa förare. Han kom in i "the zone" och var helt odödlig. När dom andra tröttna blev han snabbare, dom sista 12 minutrarna var han ca 2-3 sekunder snabbare än nån annan på banan. han hann köra upp sig till 6a vilket var imponerande. När vi hejade som mest kommer Joel Smets fram och frågar: Who is that Swedish guy? Fredrik Norén svarade jag. Oh he´s fast, sa Smets. Coolt.
Heat 3. Lorez startar som 18e och är super aggresiv kör upp sig till 11a och är riktigt på gång, allt ser bra ut dom första 10 minutrarna men sen händer nått!!! Lorre blir trött, kör dåliga spår och tittar mest på dom andra, han kämpar vidare men droppar bakåt hela tiden. I mål är han på 21 plats. Bra kört i första 10 men sen saknas kondis och rutin, men det är viktigt att få vara med och känna på internationell racing så mycket som möjligt. Vi tror Sebastian lärde sig mer på den här helgen , än vad han har gjort på hela SM säsongen.
Laget slutar näst sist, pga att vi saknade 2 resultat.
Nästa år då j..lar tar vi dom.

MXGYM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0