Måndag 28/2

Hej alla Blogg läsare. Från och med idag så kommer vi uppdatera vad som händer på MXGYM på Facebook.
Allt för att underlätta med uppdateringar, filmer och kort. Så är ni intresserade, logga in och bli vänn med Mx gymnasiet, så får ni uppdateringarna direkt.

MXGYM

Tisdag 22/2

Ännu en kall dag i Tibro. Vi var inomhus på morgonen och värmde upp med lite fotboll som över gick till lite medicinbolls träning. På eftermiddagen åkte vi till MX-Arena och körde. Banan var lite sämre den här gången och många tyckte det var halt och svårt att få flyt.
Frågan är väl egentligen hur bra det är för kroppen med alla avgaser som blir i hallen ! Om man tar ett snitt på eleverna så har dom nånstans mellan 120-150 liter/minut i lung ventilation under hårt arbete, Det blir ju en del man drar i sig under en kväll. Men kul hade vi och man ser framsteg hela tiden.

MXGYM

Måndag 21/2

Tillbaka igen efter sportlovet. Alla verkade ha haft det bra hemma. Några hade varit söder ut i vår värme och kört mx.
Vi starta dagen med ett teori pass med åk 1-2 där dom fick olika uppgifter som handlade om vad som krävs för att nå internationell elit. Vi pratade om vikten med att ha rätt inställning, RMI = Rätt Mental Inställning.
På eftermiddagen så sprang vi MF backen i fagersanna, då gällde det verkligen att ta fram RMI. Hårt och tufft pass där alla pressa sig till max.
Snacka om rivstart.

MXGYM

Torsdag 10/2

Cykel intervaller på morgonen. Körde långa stegrande, det blev ett tufft pass. Alla körde det här passet som är kvar på skolan, fast på olka tidpunkter.
På eftermiddagen så blev det bollspel och styrke övningar. Det har varit en hård vecka nu, så det blir nog skönt för alla att ta det lite lungt på sportlovet. Vi återkommer vecka 8, och hoppas då på lite bättre cross väder

MXGYM

Onsdag 9/2

I dag på morgonen så körde vi ett konditions test, beep test. Vi började med lite basket och fotboll som uppvärmning sen gjorde vi testet. Beep testet är egentligen utformat för fotbollen men funkar ypperligt för oss oxå. Det är alltså ett löptest som är stegrande, så man springer snabbare och snabbare. Vi fick en hel del bra resultat så träningen ser ut att funkat bra i vinter.
På eftermiddagen så hann Linda och Arvid med ett långt distans pass på MX. Sen gick vi in och började med lite fotboll som uppvärmning. Efter det så blev det cirkel träning. Ett tufft pass med många "gris övningar" som Wille kallade det. Så i kväll gör dom nog inte många knop.
Bra jobbat allihop.

MXGYM

Tisdag 9/2

Core pass på morgonen. Det blev ett långt pass med medicinboll och olika par övningar. Masterchief drog fram lite nya övningar ur bakfickan så det blev ett hårt och roligt pass.
På eftermiddagen så lastade vi kärrorna och drog till MX Arena och körde lite MX utan dubbdäck. Killarna och Frida hade riktigt roligt. Vi körde några olika varianter i rytm sektionerna och alla laddade friskt. Avslutade med 2 kortra heat, så då plockade alla fram sina bästa blockpass moves. Lorenz, Kalle och Linus la beslag på podiumet.
Mangnus körde ett hårt pass inomhus med dom som inte kunde köra. Mycket löp övningar med hög puls så dom var slitna vid middagen.
Falk filmade lite från Arenan så inom kort blir det en film snutt här på bloggen.

MXGYM

Måndag 7/2

På morgonen i dag så blev det ett styrka/cykel pass för ettor och tvåor. Ett pass som dom fick göra själva då jag och Magnus satt i möte med Svemo under förmiddagen.
På eftermiddagen så körde vi ett löp pass med fartlek, lite olika ryck och intervaller. Inte så långt men intensivt. Imorn blir det körning utan dubbdäck!

MXGYM.

Torsdag 3/2

Det blev ett bra teknik pass på Hojen på morgonen. Körde lite hopp och effektivitets träning. Stor förbättring bland samtliga när vi hade provat dom nya teknikerna.
Bygg 1 an körde samma pass på eftermiddagen och där blev det ännu större skillnad. Dom försökte även att göra ett distans pass på stora banan, varv tiden låg väl runt 3.30, så det gick väl så där i snön.
Avslutde dagen med lite olika styrke övningar och fotboll. Lite lättare vecka har det varit, men på Måndag kör vi på lite tuffare innan sportlovet.

MXGYM

Onsdag 2/2

Vi fortsatte med MX idag oxå. Passar på att köra så mycket som möjligt nu när alla dubbdäck är slitna och det inte är så mycket is.
På morgonen så blev det teknik körning på lilla banan, där vi nötte några hopp sektioner.
På eftermiddagen blev det en hel del körning på konbanan som vi gjorde igår. Provade en del olika saker som gjorde stor förbättring. Sen när alla hade annlänt som skulle köra för dagen blev det tempo intervaller på lilla banan. Vi har ju kört mycket distans nu under vintern, men det märktes direkt nu när det blev lite racing att många hade stumma under armar. Det kommer bli mera sånt nu fram tills säsongen börjar.(intervaller alltså).
Avslutade med lite play på isen.

MXGYM

Tisdag 1/2

Börjar februari månad med en hel dag på cross banan. På morgonen så körde vi ett långt distans pass på lilla banan. Det har varit varm och blåsigt dom senaste dagarna så det har tagit bra på snön. Det är bara grus nu på banan men fortfarande hårt, har blivit en del djupa spår så det blev några kedjestyrare att räta idag.
Efter lunch så hade vi designat en konbanan på stora banans startrakan. Den var ganska knölig och en på del ställen 40 cm snö. Efter den hade blivit lite uppkörd så körde vi balans träning i form av att man skulle stå upp hela varvet utan att sätta ner foten eller sätta sig ner i 5 varv. Klara man det så fick man gå över på lilla banan och köra där. Det var många som hade det svårt med balans övningen och endast Bobby, Wille och Adrian klara det. Efter det så fortsatte vi med lite kurv teknik och play övningar.

MXGYM

RSS 2.0