Torsdag 28/10

Kontorsdag för tränarna. En behövlig dag, inte lika kul som att vara ute och cykla eller vara på crossbanan med eleverna. I dag har vi betat av nästan alla utvecklingssamtal som är en process i förbättrings arbetet efter säsongen. Vi går igenom gamla mål och nya målsättningar inför nästa säsong, samt vad vi kan förbättra. Det kommer fram mycket intressant under samtalen och ibland så känns det som att ett snack face to face kan ge lika mycket som ett löp pass. Jag och Mange har också börjat tänka på en del saker som vi kanske ska testa i vinter, vi får se.
Det blev lite tränat idag iallafall, ett löp pass på morgonen samt lite fotboll på eftermiddagen. Emma och Arvid provade på vatten löpning, med dom nya västarna, de kommer nog bli kanon för rehab gänget att variera mellan passen på test cykeln.
Det var nån som undrade om hinderbanan var samma som under åren 89-90, och vad jag vet så är det nog så. Det är samma som jag och mange körde 93-95, kanske med någon liten ändring, ska försöka filma ett varv nästa gång.
Lägger in några filmer från körningen i veckan. Enjoy.







MXGYM

Onsdag 27/10 Eftermiddag

+2 spöregn. Livet leker. El 2an drog ut och gjorde ett gött pass bland backarna i rankås, medans Frida och Emma cyklade inne, ny film igen, så nu är det uppåt värre.
Vid fyra tiden när alla hade slutat så körde vi den gamla hederliga hinderbanan i skyttehallen. Den tog bra som vanligt.

MXGYM

Tisdag 26/10

Tiden går fort, glömde uppdatera igår. Men så här såg det ut. På morgonen så blev det en lång fotbolls match, tufft, hårt och jämnt var det.
På eftermidagen så blev det några pass i hålan. Först så körde dom ett teknik pass som Norén och Kasper höll i. Sen blev det staffeter på en avkortad bana med fyra olika lag, härliga satsningar och glada miner. Dagen avslutade med några nya grymma hopp som grabbarna hittade.

MXGYM

Onsdag morgon

På onsdagsmorgonen så höll Fredrik Noren och Kasper Nilsson träningen. De körde intervaller och teknikträning uppe i grushålan. Tanken var väl att dom skulle köra lite lugnt men det blev som vanligt full gas. Rehabgänget körde ett kombinerat styrke och cykelpass i gymet. Vi närmar oss höstlovet som är nästa vecka. När eleverna kommer tillbaka efter det så kommer det bli hårdkörning med fysträningen. Nu ser vi fram emot eftermiddagens cykelpass i ösregnet.
Mxgym

Måndag 25/10

Ny vecka, nya utmaningar. Den här veckan är det Norén och Kasper som är tillfälliga coaches. I dag hade dom planerat ett maq (muscel action quality) pass. det var 2 orna som gjorde det passet. 1 orna hade teori och läxförhör/prov på första kapitlet, ingen hade läst på!!!! Katastrof. Dom fick en halvtimme att studera sidorna på nytt sen göra provet. Blev ju inte direkt mvg, kan man säga.
På eftermiddagen så körde 10 utav oss ett mountainbike pass som leddes av Norén, dom övriga som är lite små justerade cyklade inomhus med Kasper som dirigent.

MXGYM


Fredag 22/10 Morgonpass.

I dag på morgonen gjorde 3 orna ett lätt cykel pass, sen blev det styrke tester som låg och släpade. Norén och Kasper planerade inför nästa veka då dom håller i träningen. De har varit en bra vecka utav Frida och Hydén, ganska tufft blev det, får se hur det blir nästa vecka, det ryktas om lite mer mx, vi får se.

MXGYM

Torsdag 21/10

I dag var det fotbollens dag. Vi börja på morgonen med lite mini fotboll, det blev en lång match för några eftersom en del hade håltimme.
På eftermiddagen så blev det lite rundbadminton och efter det avsluta vi med veckans sista fotbollsmatch, 9-9 blev det. Fotboll låter ju slappt, men när alla är lika dåliga så blir det mycket springa.
I dag har vi haft Honda SVerige på besök, dom låna våran lokal på banan och hade återförsäljar möte där. Bra för oss att visa upp skolan.

MXGYM 

Onsdag 20/10 Morgonpass-Eftermiddag

Core=bålstabilitet stod på menyn den här morgonen. Frida och Hydén hade satt ihop ett program som vi körde efter, bra och hårt. Efter det hade vi lite genomgång men "veckotränarna" så dom fick lite feedback på vad som var bra och vad som kan göras bättre.
Rehab gänget körde på med cykel intervaller.

På eftermiddagen fick dom som sluta tidigt springa tibro rundan eller cykla mtb. Övriga som slutade 15 mötte upp med dom andra cyklisterna uppe i rankås för att fortsätta med ett längre distans pass.
Jocke drog ett riktigt mastodont pass på 2 h 50 min på mtb´n, gött.
Och rehab gänget dom cyklade för ovanlighetens skull, starkt att kunna motivera sig till att sitta på testcykeln 2-3 timmar om dagen, de kommer löna sig i sommar.

Over and out

MXGYM

Tisdag 19/10 Eftermiddag

Veckans coacher hade planerat massa olika pass på eftermiddagen. För dom som slutade tidigt blev det ett långt mtb pass i rankås skogen. Rensvik, Adrian, Zebbe och jag hade turen idag att få göra lång passet, kanske blev lite väl långt....3 orna körde ett kombinerat styrke/cykel intervall pass. Sen när 2 orna var klara med körkorts teorin så blev det badminton och pingis.
Glömde skriva imorse att Emma, Calle A, Jocke och Lorenz sprang ett gött pass i sandbacken, men på eftermiddagen var rehab gänget (Emma, Calle A) tillbaka i cykel sadeln för ännu ett 2 timmars pass. Det gick lite lättare i dag när dom hade fått nya SX filmen.
Vet inte riktigt vad som hände med lungna Oktober, känns som det är värsta hysterin om timmar på funbeat. Hoppas det finns lite kraft kvar i November när allvaret börjar.
Slänger in en film från en backe vi tog oss upp på idag. Blev lite skakig, fick cykla med en hand!



MXGYM

Tisdag 19/10 Morgonpass

I dag hade Frida och Hydén planerat cross träningen på morgonen. Först var det lite fri åkning/uppvärmning, sen så blev det stafetter på en avkortad bana. (se film). Efter det så var Norén sugen på ett nytt hopp som vi pratat om sen i sommras, han kände att nu när han kör 450 så var det dax att "busta ut" (se film). Passet avslutades med lite vinklingar i jonsereds platån, Simpan är "still the king", (se film).







MXGYM

Måndag 18/10 Bobby is back

Robert Friberg var tillbaka i skolan efter sin vistelse på sjukhus.
Här följer en liten intervju med han.



MXGYM

Måndag 18/10 Eftermiddag

Dom som slutade 15 sprang ett pass på Hörnebospåret, sen vid 16 gick vi in och lirade en lång fotbollsmatch. Rehab gänget körde cykel intervaller.


Rehab gänget pushar. Limpan, Emma och Calle.


MXGYM

Måndag 18/10 Morgonpass

På morgonen var det teori för åk 1 o 2. Magnus hade träningslära med åk 1 och jag hade teori prov med åk 2.
Den här veckan är det Frida och Hydén som planerar och håller i träningen. Ett steg i ledarskap utbildning för dom i åk 3.

MXGYM

Fredag 15/10 Teori

På morgonen så hade åk 3 teori. Vi gick igenom träningsplanering vilket dom ska få jobba med lite extra under dom närmaste veckorna. Dom ska nämligen få leda träningen 2 och 2 under en veckas tid, samt planera alla pass. Nyttigt.

TREVLIG HELG.

MXGYM


Torsdag 14/10 Eftermiddag

Vägcykel eller mtb blev det på eftermiddagen, det blev lite olika längd eftersom alla slutade olika. Efter det så gick vi in och lira en fotbollsmatch, körde lite styrke övningar och stretching.

MXGYM

Torsdag 14/10 Morgonpass

Vi fortsatte där vi sluta igår, Whips. det blev mest lek och play under morgonpasset på banan. Några meckade och tvättade hojarna.
 På skolan var det cykel intervaller för hela slanten, passet leddes av Calle A som nästa år satsar på Tour de France....

MXGYM

Onsdag 13/10 eftermiddag

Stafetter och Whip träning blev det på crossbanan i dag. Mange fixade till uppgången på jonsereds platån så vi kunde träna lite målgångs vinklingar. Simpan var kungen i dag, och drog några riktigt feta. Det märks att alla blir lite bättre när vi gör sånt här på träningen, kul var det oxå.
Dom som inte körde gjorde ett pass på mtb, eller på test cyklarna på gymmet.

MXGYM

Onsdag 13/10 morgonpass

I dag körde vi ett roligt pingis pass på morgonen och lite core övningar. De känns ju helt B och träna lungt, men nu måste vi hålla igen lite innan "boot camp" börjar. Det är ju trots allt en lång period fram tills april. I eftermiddag blir det lite cross igen.

MXGYM

Tisdag 12/10 Eftermiddag

I dag körde vi ett långt mtb pass på eftermiddagen, körde lite olika grusvägar i skogarna runt Tibro. Rehab gänget körde cykel inomhus som vanligt. Man blir ju imponerad av rehab gänget som drar distans pass på test cykeln, de är ju en sak att göra det en dag men dom gör det varje dag, 2-3 gånger om dagen. Respekt.

MXGYM

Tisdag 12/10 Morgonpass

I dag blev det lite inomhus fotboll på morgonen. De är ju tänkt att det ska va lite lungnare nu, men fotbolls matcherna är rätt så hårda och det blir mycket springa. Men men, kul är det iallafall fast man förlorar.
Rehab gänget körde ett långt pass med intervaller på test cyklarna.

MXGYM

Måndag 11/10 Eftermiddag

Det blev ett valfritt cykel eller löp pass i dag på eftermiddagen, några körde mtb, några väg och några sprang på hörnebo spåret. Eftersom älgjakten har startat nu så ligger vi lite lågt med mx nu i början på veckan.

MXGYM

Söndag 10/10 Coupe de lavenir

Final dag på Coupe. Dagen började bra alla var på hugget, Norén var bland dom snabbaste och Lorenz och Emil hade höjt sig lite oxå. Sen Hände det som kan hända men som inte får hända. Emil får ett kast i långa platån och kraschar, kommer in i depån och klagar över smärtor i foten.
Efter undersökning hos tävlingsläkaren så åker dom i väg till sjukhuset där dom konstaterar att 2 ben är av i foten. Så lag tävlingen var körd innan den hade börjat. Tråkigast dock för Emil som får gå gipsad i 4-6 veckor.
I 1a heatet så kör Norre och Lorre  tillsammans, Hyfsade sterter och dom ligger 3a och 20e efter första varvningen. Norre har en super fight med Terreblanche från Syd Afrika i 25 minuter när han äntligen kommer förbi och upp på 2a plats. Håller 2a platsen tills det är ett varv kvar då det blir strul med massa varvade och Terreblanche åter igen kör om. Han rullar i mål som 3a as förbannad på alla varvade och är sugen på att börja boxas med flera utav dom.
Lorenz kämpar och sliter och kör om några och tappar några under heatets gång. Men efter ca 20 minuter så är han uppe på en 15e plats vilket är riktigt bra, men så strular han till det i en sväng och lägger sig så han tappar några stycken igen. Blir 20 i mål.
I det 2a heatet skulle Norre och Emil köra men det blev ju Norre själv. Han startade helt kass och var ut som 12-13 på första varvet, sen la han sig och tappade ner till 17e, körde upp sig till 8 när han vurpade igen. Nu var det rullgardin ner trodde vi men då visade Norre varför han är Sveriges bästa förare. Han kom in i "the zone" och var helt odödlig. När dom andra tröttna blev han snabbare, dom sista 12 minutrarna var han ca 2-3 sekunder snabbare än nån annan på banan. han hann köra upp sig till 6a vilket var imponerande. När vi hejade som mest kommer Joel Smets fram och frågar: Who is that Swedish guy? Fredrik Norén svarade jag. Oh he´s fast, sa Smets. Coolt.
Heat 3. Lorez startar som 18e och är super aggresiv kör upp sig till 11a och är riktigt på gång, allt ser bra ut dom första 10 minutrarna men sen händer nått!!! Lorre blir trött, kör dåliga spår och tittar mest på dom andra, han kämpar vidare men droppar bakåt hela tiden. I mål är han på 21 plats. Bra kört i första 10 men sen saknas kondis och rutin, men det är viktigt att få vara med och känna på internationell racing så mycket som möjligt. Vi tror Sebastian lärde sig mer på den här helgen , än vad han har gjort på hela SM säsongen.
Laget slutar näst sist, pga att vi saknade 2 resultat.
Nästa år då j..lar tar vi dom.

MXGYM

Lördag 9/10 Coupe de lávenir

Kvaldag på coupe de lávenir, strålande sol och 25 plus. En grym bana som är typisk old school, inga waves dubblar eller rytm sektioner men ändå super teknisk.
Norén var lite halv seg dom första träningarna men kom igång riktigt bra i tidskvalet, slutade 3a.
Lorenz tog sig bra under dagen fightade hängandes på bakskärmen som vanligt, slutade 29a
Emil gjorde vad vi förväntades av honom, var lite passiv i början av kvalet men sänkte sig hela tiden, och körde på tider som på 2a träningen, även fast banan var sämre. Slutade som 35a.
De var tight och hårt, väldigt jämnt bland förarna, en halv sekund kunde va tio platser upp. I år var det lite bättre motstånd, ca 5-6 vm åkare och ett 10-tal em förare, kul och nytrtigt för våra grabbar.
Största skillnaden= Är att dom kör varje varv som om det är det sista dom skulle göra. Full attack.
Vi slutade på en sammanlagt 8e plats i kvalet, 15 lag med totalt. Med lite stolpe in tror Masterchief att vi kan va bland dom 6 bästa. Den som lever får se.
Lägger in en film från hjälm kameran, så kan ni kolla in banan. (kolla hur nära det är att Norén landar på en efter 35m platån, oops!)

MXGYM


Fredag 8/10 morgonpass

Det blev ett skönt mtb pass på morgonen med Frida, Simon och Kasper. Mycket syre i luften efter allt regn.
Glada nyheter angående banan, 2011 byter Tibro MK håll på stora banan, ändringen ska ske direkt efter SM, (på våren, förhoppnings vis).

MXGYM


Torsdag 7/10

I dag har vi haft en fixar dag, mycket meckning och tvättande av hojar och lokal. Vi går nu in i en lite lungnare period innan uppbyggnaden börjar. På eftermiddagen så körde vi en fotbolls match inomhus, vilket alla tyckte var kul.
I helgen så ställer skolan upp med ett lag i Coupe de lávenir. Dom som kör är Sebastian Lorez, Emil Nilsson och Fredrik Norén, det ska bli kul och se hur det går. Från början så skulle Friberg och Kalle kört men båda två är skadade så Lorenz och Emil hoppade in med kort varsel.
Trevlig Helg

MXGYM


Onsdag 6/10 Eftermiddag

Mycket kört idag. Vi fila på olika tekniker på sx banan. Vilken skillnad det blir när man ser killarna och tjejerna från första passet i tisdags och sen 4 timmar senare på banan. Stor skillnad i timing och säkerhet hos dom flesta.
Övriga som inte körde gjorde ett pass med cykel intervaller uppe vid skolan.

MXGYM

Onsdag 6/10 Lunchpass

1orna körde ett cykel pass inomhus på håltimmen, vi gjorde en videointervju med Emma precis efter där man kan höra lite om målsättning och skador. Bra media träning.

MXGYM


Onsdag 6/9 Morgonpass

Supercross för hela slanten. Vi fortsatte där vi slutade igår, teknik träning. Killarna körde "seatbounce" ur en inner sväng och jobbade med trippeln. Falk och Wille hoppa över för första gången. Linda och Frida försökte trippla in i små dubblarna och hoppade senare platå-singel i sektionen innan, grymt.

MXGYM

Tisdag 5/10 Eftermiddag

Supercross för hela slanten. Mange hade fixat bort dom stora vattenpölarna så banan var perfekt på eftermiddagen. Det blev lite träning på olika sektioner. Det stora alla prata om var självklart trippeln som inte är så stor men som kräver en del guts om man ska ta den. Vi hade några tillbud under dagen, men alla lyfte sig ordentligt och vi känner att det här är bra för utvecklingen av teknikträningen. Om vädret är bra och stjärnorna står i linje och bonden sått färdigt så kanske men bara kanske så blir det en ombyggnation av banan nästa vecka.
Lägger ut en del filmer från eftermiddagen. Enjoy.

MXGYM









Tisdag 5/10 Morgonpass

Tibro banan har blivit stenhård och torr, vi hoppas verkligen att en ombyggnation sker nu i höst. Vi tog vara på chansen och körde lite på sx banan i stället. Det var en del gräs, så vi körde  mest fritt för att köra upp den lite, i eftermiddag blir det lite teknik där. Ska försöka filma lite då.
Emma körde första cykelpasset efter sin axel operation, Kalle var oxå på cykeln efter kraschen på mtb igår. Simon är snart frisk efter sprickan i armen, men väntar en vecka till med körningen, så han cykladed oxå.

MXGYM

Måndag 4/10 eftermiddag

Jocke, Wille, Lorenz, Falk, Frida slutade tidigt, så vi körde ett lång pass på mtb, upp till rankås sen ner till fagersanna och vidare över hönsa, sen hem.
Magnus körde ett hårt intervall pass med Norén, Kasper, Simon och Linda på löparbanan vid gamla ip. Övriga 1 or cyklade mtb uppe i rankås.

MXGYM

Måndag 4/10 morgonpass

Tillbaka i Tibro igen gött. Magnus drog tidigt till Norrköping med åk 1, studiebesök på Svemo. Där fick dom träffa personal samt lite info om hur Svemo fungerar.
Wille, Lorenz, Jocke och Linda gjorde ett core pass på morgonen.

MXGYM

Sista rapporten från Usa

Klockan 09.00 i morse var vi på Yamahas supercrossbana och tittade när Bubba la några Whips. Han hade testdag med sitt team och provade mest fjädring såg det ut som. Vi skulle träffa Larry Brooks som är team chef men han var nog för upptagen idag så det är den enda intrevjun som vi inte fått till denna vecka.
Senare på dagen så gjorde vi våran sista intervju och det var med Brett Metcalfe (som för övrigt var trea och femma på lag vm). Det var jäkligt intressant och hans upplägg skiljer sig rätt så mycket från andra toppförare.
Tiden har gått fort härborta men nu skall vi flyga hem ,vi landar på lördag i Sverige och sen är det skolan på måndag igen. Ha det bra i helgen så ses vi nästa vecka





Hälsningar Hultberg/Blikstad

RSS 2.0