Tisdag 21/12

Städ och fix dag. Alla som var kvar hjälptes åt att skura golvet i lokalen på banan på morgonen. Sen var det diverse Jul aktiviteter i skolan där Lorenz chockera alla med sina trumm solon. På eftermiddagen så tränade dom som var kvar tillsammans i sporthallen. Fotboll som uppvärmning sen blev det olika löp intervaller mixat med funktionella styrke övningar.
Det här var sista dagen på den här terminen.
Ha en God Jul och ett Gott Nytt År, så hörs vi den 11 Januari.

MVH MXGYM

Måndag 20/12

Nu börjar det närma sig slutet på terminen. På morgonen så fick vi till ett kortr men intensivt pass med massa ruscher samt styrke övningar som vi gjorde i 2 st block.
Dom som slutade tidigt hann med ett skid pass innan kvälls aktiviteterna. Som avslutning på året och terminen så åkte vi in till Skövde och käkade och tittade på bio. en trevlig avslutning på året.

MXGYM

Fredag 17/12

I dag hade vi ett styrke pass med åk 3 på morgonen. De har varit hårt den här veckan så många är slitna och träningsvärken gör sig påminnd varje morgon.



MXGYM

Torsdag 16/12

Lite mildare på morgonen idag. Vi bröt av skidåkningen med lite backlöpning. Vi har en bra backe som är plogad uppe i rankås som var perfekt idag (se film).



På eftermiddagen så åkte bygg trean skidor innan vi gick inomhus. Började med lite fotboll sen körde vi massa olika staffeter och löpövningar. Avslutade med lite skön stretching.

MXGYM

Onsdag 15/12

Ännu en bra dag på en bra vecka. Planen var att springa backe på morgonen men det var 15 minus så vi körde lite mini fotboll som blev till ett intervallpass.
På eftermiddagen så åkte dom som slutade tidigt skidor på hörnebospåret, sen vi tre tiden så gick vi in och körde en grym fotbolls match. När alla hade slutat och anslutet till träningen så blev det hinderbanan ute i stora hallen. Det blir lite mer löpning när man kan använda hela hallen, och samtliga var möra efter en hård dag. Vi har puschat på lite extra den här veckan, för snart är det jul lov och då vet vi av erfarenthet att det blir lite mindre tränat.

MXGYM

Tisdag 14/12

MX och skidor. Körde ett morgonpass på lilla banan, blev ett längre distans pass. Banan käkar dubb däck just nu så det börjar sladda för många.
På eftermiddagen så gjorde vi ett styrke pass med åk 1, lite nya övningar som tog bra. Efter det så blev det skidor i rankås. Dom som inte åkte skidor körde cykelintervaller på mx.

MXGYM

Måndag 13/12

På`t igen. På morgonen var det lucia firande i skolan så teorin blev inställd. Hann med att göra ett teoretiskt prov på meckning med 1 orna, som dom klara galant.
På eftermiddagen så körde vi skidor igen, de är ju inte mx men man får använda hela kroppen så det blir ju jätte bra träning. Körde ett längre distans pass med dom som slutade vid 15. Dom andra som slutade senare fick åka skidor på hörnebo spåret vid skolan.

MXGYM

Fredag 10/12

Teori med åk 3. Träning och tävlings planering diskuterades, hur eleverna ska gå till väga efter dom slutar här. Dom ska jobba med ett stort projekt nu fram till nyår där deras träning och tävlings verksamhet ska planeras och dokumenteras. Träningsmängd, pulsering, fys tester, läger, internationella tävlingar, formtoppning, teknikträning och allt annat som det här innefattar. En uppgift dom har gjort förut, men nu är det lite mer allvar när dom verkligen ska använda den i sommar.

MXGYM

Torsdag 9/12

Bra tränings dag. Efter överenskommelse med gympa lärarna så tränade dom flesta av eleverna istället för att spela volleyboll under dagen. Vi började med mx på morgonen. Försökte att köra lite på sx banan men det var inte så bra som vi hade hoppas på, alldeles för mycket snö. Så det blev ett långt distans pass på lilla banan. Lite tufft att motivera sig att köra 60 varv i sträck men många klarade det galant. Lunch. Sen var det dax för 2 timmars passet  på skidor. Dom flesta var slitna och det känndes tungt när dom åkte ut, men kom tillbaka med stora leenden, kanon fina spår.
Perfekt slut på dagen blev det när vi fick pannkakor till middag.

MXGYM

Onsdag 8/12

I dag blev det inte så mycket tränat. Vi körde ett MX pass på lilla banan på morgonen. Jag och Magnus jobbade mest hela dagen med uttagningen av dom nya eleverna som ska komma på intervju i Januari. På eftermiddagen gjorde några av 1 orna och 2 orna ett rejält push med snöskottning av supercross banan, Om det är kallt i natt så blir det lite körning där imorn.
3 orna hann med ett skidpass innan dagen var slut.
Imorn tar vi igen förlorad tid, det är volleyboll dag så vi har fått lite extra tid till träning.

MXGYM

Tisdag 7/12

Skidtävling på morgonen. Det hade kommit 1 dm med nysnö under natten så det var tung kört. Vi körde 1,2 km spåret sen blev det några heat med jakt start. Grym intervall träning. Alla köttade på bra så det var ett tufft pass.



På eftermiddagen så körde vi MX. Mange hade skottat lilla banan så nu fanns det lite mer omkörnings möjligheter. När vi inte såg mer så var det bara att byta om till löparskorna och springa hem till skolan. Det var visst inte plogat den första kilometern så det blev lite lössnö löpning i början.
2 orna som hade körkorts teori, sprang ett långt distans pass när dom slutade.



Bobby,Kasper, Norén, Simpan, Frida, Rensvik och Kalle innan löp passet hem.

MXGYM

Måndag 6/12

Morgonen började med lite genomgång av intervjun av Brett Metcalf som vi gjorde i nu i höst. Efter det så hade Magnus teori med åk 2 och jag hade lite meck teori med åk 1.
På eftermiddagen så blev det ett skid pass på Hörnebo spåret. Alla trodde det skulle va ganska lätt åkt eftersom det är ett flackt spår men när snöstormen drog igång så blev det till att staka hela tiden.
Imorn så ska vi köra en liten skidtävling på morgonen, så nu gäller det att ladda om.


Wille, Martin, Linus och Sebastian stretchar å snackar valla efter skid passet.

MXGYM


Fredag 3/12

Hell week är över för den här gången. Åk 3 avslutade med var sitt 300 pass med tidtagning. Kommentarerna efteråt var "det värsta passet jag gjort". De är inte så långt men väldigt intensivt. Har ni 10 minuter över så är det ett inspirerande filmklipp att kolla på.
För övrigt har det varit en väldigt bra tränings vecka, alla har kämpat och pushat varandra. Skid passen är grymt bra träning så vi hoppas att vintern hänger kvar ett tag. Det har blivit två pass på hojen den här veckan, det viktigaste är att vi håller igång körningen, och även om det varit kallt så har gett bra och varit roliga pass. Till nästa vecka ska vi försöka skotta av sx banan, så har vi ett alternativ till. Hörs nästa vecka.

 

MXGYM

Torsdag 2/12

Mx igen. Nu var det lite varmare på morgonen så vi passade på att köra lite på lilla banan. Det blev ett distans pass som vi dela upp med olika teknik övningar.
På eftermiddagen så blev det ett skid pass för dom slutade tidigt.
Sen väl inomhus så var det lite fotboll som uppvärmning, sen massa styrke övningar med kroppen som redskap. Dagen avslutades med stafetter. Vi körde idioten (löp övning) mellan två lag. Efter två jämna heat så var det sista avgörandet. Adrian hade svårt att acceptera förlusten och krävde en utmaning. Det blev en tävling mellan lagen i armhävningar. Ställningen blev 577 st mot 570 st, ja ja, nån måsta ju förlora oxå.

MXGYM

Onsdag 1/12

Tanken var att köra idag på morgonen, men när det var -20 så fick vi planera om lite. Istället så blev det ett riktigt bra kvalitet pass med medicinboll med åk 2-3.
På eftermiddagen hade det blivit lite varmare (-13) så då körde vi skidor i en timme, första dagen som milen var spårad så vi tog premiär varvat där, sen blev det lite xtra pushning på 2,5 spåret.
När vi var tillbaka på skolan väntade ett låååångt pass på hinderbanan. Sen var kroppen slut körd för den här dagen. Bra kämpat allihopa, snart i mål för den här veckan.

MXGYM


RSS 2.0