31/1 Måndag

Lite rolig innebandy på morgonen, körde 3 lag som möttes i 3 minuters matcher. Hårt och intensivt var det.
På eftermiddagen så körde vi intervaller på Hörnebo rakan. Alla pushade på bra och det var ett grymt pass.
Imorn så blir det lite hoj åkning.

MXGYM

Torsdag 27/1

Sista träningsdagen för den här veckan. Några elever körde Mx på lilla banan idag även fast det var svinkallt ute. Det var lite kallt om händerna men vi körde ett distanspass ändå. Torsdagen avslutades med en tuff fotbollsmatch och ett intensivt styrkepass. Vi stretchade efteråt och pratade mest cross som vanligt.
 Det har varit tomt när Chefstränaren varit på utbildning på Bosön men han är tillbaka på måndag igen med ännu mera kunskap och nya ideer i ryggsäcken. Eleverna behöver återhämta sig ordentligt nu för veckan har varit slitsam. Det är ett jäkligt kul jobb jag och Espen har som får jobba med dessa seriösa och duktiga ungdomar. Sov gott och så tar vi nya tag nästa vecka...........Mx gym

Onsdag 26/1

Idag var det riktigt kallt i Tibro igen så vi körde ingen Mx alls idag. Istället så förla vi träningen i våran sporthall istället. Efter uppvärmning så spelade vi en innebandy match och alla tyckte det var kul att göra nåt nytt.
Efter det så blev det ett pass med funktionell styrka/kondition och alla kämpade mycket bra. De flesta tyckte att de var lite slitna efter skidpasset igår så det vart lite extra stretching. Eleverna börjar komma i riktigt bra form så vi längtar till säsongen ska dra igång igen.
I morgon är det bara ut i skidspåret igen ...........Mx gym

Tisdag 25/1

Cykel och MX. Några elever valde att köra MX på lilla banan. Vi nötte lite kurv teknik, och gjorde ett distans pass. Dom andra körde Sufferfest. Ett nytt inslag i träningen, det är en film man cyklar till som leder en igenom olika intervaller och backar. På eftermiddagen så blev det ett lågt skidpass i Rankås. Helt klart ett bland dom tyngre i vinter pga sirap i spåren !!

MXGYM



Måndag 24/1

Hård start på måndags morgonen. Drog igång veckan med ett tufft medicinbolls pass många ben och bål övningar. Bygg 1an körde ett benpass på hål timman, innan lunchen.
På eftermiddagen så blev det långa skid intervaller på hörnebospåret, Tufft pass där alla kämpade bra.



Rensvik under benpasset.

MXGYM


Fredag 21/1

Återhämntnings pass. 3orna Cyklade ett lungt pass på MX och avslutade den här något lättare veckan med stretch.
Nästa vecka blir det pushning igen.

MXGYM

Torsdag 20/1

Kallt på morgonen, men det var några som trotsade kylan och körde MX. Övriga körde långa cykel intervaller på MX. 1 orna slutade tidigt så dom körde även MX efter lunchen.
PÅ eftermiddagen så blev det fotboll/stretch blandat med lite styrka.

MXGYM

Tisdag 18/1

Fortfarande milt så vi var inomhus på morgonen. Körde lite fotboll som uppvärmning. Sen blev det mjölksyraträning på cykel, ibland kan 10 minuter ge mer än timmar!
Eftersom det är lite lättare vecka så spelade vi en längre fotbolls match på eftermiddagen. Vi avslutade dagen med lite genomgång av testerna som vi gjorde på Bosön innan jul.



Onsdag 19/1

Nu har det blivit kallt igen. Gjorde ett pass på lilla banan. Kurv teknik och lite distans körning blev det. Dom flesta verkar spara sina dubb däck inför nån stor tävling i helgen !!!
På eftermiddagen så var vi åter i skidspåren. Gick ruskigt snabbt idag, bara stakning.

MXGYM

Måndag 17/1

I dag så fick eleverna träna lite på egen hand. Dom gjorde ett styrke/cykel pass på morgonen och på eftermiddagen så sprang dom Tibro rundan. Jag och Magnus var och hälsade på Jesper på Duells, våran olje sponsor. Fick med oss ett stort fat med Castrol olja hem, så nu är det bara att gasa.

MXGYM

Torsdag 13/1

I dag höll vi oss inomhus. Även om skidor är grymt så är det oxå väldigt slitsamt. På morgonen så gjorde vi ett pass, stations träning. 30 sek arbete 30 sek vila. Lite olika styrke övningar för hela kroppen.
På eftermiddagen så körde bygg 1 an skidor innan vi gick in. Lite fotboll tii början sen blev det lite löp övningar kombinerat med styrka. (se film)



MXGYM

Onsdag 12/1

Ett cykel-styrke pass blev det på morgonen idag. Varvar 5 min cykel med 5 min styrka, blir som ett intervall pass. Lägger in en liten film snutt från passet.
På eftermiddagen så blev det åter igen skidor. Hade snöat en del i natt så det gick tungt i spåret. Körde ett längre distans pass så det märktes att många var trötta.



MXGYM

Tisdag 11/1

Nytt år med nya möjligheter. Alla verkade haft ett bra jul lov, men var glada att vara tillbaka i skolan och rutinerna. Vi började med MX på morgonen, lilla banan var som en skridskobana eftersom det har varit lite regn och tö väder. För tillfället nu så jobbar vi mest med känsla och att försöka köra så "lätt" som möjligt. Nu var alla tillbaka efter diverse skador. Linus Nylén som har varit borta från hojen i 5 månader gjorde comeback med körningen på mxgym idag, KUL. Samma med Emil Nilsson som varit borta från och till under vintern, var även han tillbaka på banan. Nu hoppas vi att alla får vara skade fria fram tills säsongen börjar.
På eftermiddagen så blev det ett långt distans pass i Rankås. Inte dom bästa spåren idag men isiga, så det blev en del stakning.

MXGYM

RSS 2.0