Onsdag 29/9-USA Update

I dag hade vi 2 st möten inbokade. Först skulle vi träffa Larry Brooks som är teamchef för L&M Yamaha (Stewarts team), men han dök aldrig upp. Så imorn skulle vi försöka att träffas på Yamahas testbana för intervjuen, får väl se om han dyker upp. Annars så blir det ju kul att se när Bubba testar.
Vårat andra möte var hemma hos Randy Lawrence som är tränare för Josh Grant, Jake Weimer, Nick Wey och Nico Izzi, (f.d tränare åt Villopoto). Han var väldigt öppen och berättade mycket ingående om hur han la upp träningen åt sina förare, intressant. Vi fick även en del uppgifter om tester som dom gjort så det blir kul att jämnföra när vi kommer hem.
Imorn så har vi en träff med Brett metcalf, ska bli kul att höra vad han har att säga.



MXGYM

USA update.

Nu har vi anlänt till MXHeaven där vi ska tillbringa veckan när vi gör våra intervjuer och research.
Under söndag en fick vi en stund med John Tomac, Far och tränare till Eli Tomac. Ett intressant möte där vi diskuterade allt från fysisk träning till doping.



På måndag kväll fick vi besöka Tyla Rattray hemma hos han i Temecula. Vi hade laddat upp med massa frågor, och vi fick svar på allt vi ville. Vissa saker känns igen men en del nytt och intressant dök upp.



På förmiddagen idag fick vi en chans att damma av våra cross skills, fick nämligen köra några pass på Starwest, avundsjuka nu ?? Annars så har vi dokumenterat och jobbat med nya frågor som vi ska använda under veckan.
Glömde säga att det var 45 grader varmt igår, Vi längtar till Hålan och spöregn.....Not.

MXGYM

Lördag 25/9-Lag VM kval

Kvaldag i Colorado. Dagen började med fri träning, banan var djupt harvad och alla killarna gnällde om att hojarna gick dåligt och att det gick tungt (hög höjd). Vi tänker inte kommentera Andreas och Alex körningar, men kommer nämna lite om Norén. Körde inte speciellt bra på träningen, vissa bitar var helt ok men hade svårt att knyta ihop ett helt varv. Tror faktiskt att han gjorde bara ett snabbt varv. Han var ganska besviken och tyckte att det gick stelt. Vi snackade en del om spår och olika sätt att färbättra körningen och hojen samtidigt som vi kolla på mx3 träningen. Till kval heaten hade det torkat upp rejält, så nu var det mer hårdbana med djupa spår i svängarna.
Efter sett Hultman krasha från en 15e plats, när han var hårt uppvaktad, för att gå i mål som 20e så tror jag Fredrik kännde lite press.
Startade helt värdelöst, utsläppet bra men sen blev det lite bakhjuls åkning, 5e sist !!! kör upp sig typ 10 platser på första varvet och varvar som 16e, bra. Har bra häng på dom närmast framför men fastnar bakom killen från New Zealand som tog starten. Ligger och kör runt 15e hela heatet, tappar Wilson som kom bakifrån efter en krash, men lyckas ta dom 2 framför sig och slutar 13e. Skit bra.
De är ju många diskutioner om att svenskarna åkt hit för sent, vilket vi också håller med om, men idag så verkade inte Fredrik varken tagen av höjden eller värmen (ca 30 +).
Efter heatet så kollar vi spår sammtidigt som mx3 kvalar. Kraftigt besvikna när vi inser att det blir B-final. Eller Fredriks kommentar säger väl en del, "F¤¤n, har ju inte flyget till usa för att kolla när dom andra kör".
Nej, imorn behöver Fredrik köra lika bra som idag och dom andra 2 behöver step it up lite. Kan dom vinna B-finalen så blir det ju trots allt racing i A-finalen. Ser ut som Irland blir det hårdaste motståndet i B-finalen
Går dom vidare till A, så blir det 3 st 30 min heat imorn, perfekt.......

MXGYM

Fredag 24/9 Lag VM

Nu är vi i Colorado, Denver. Har tillbringat hela dagen på banan, hjälpt till med dekal trimmning och vi har gått banan med grabbarna. Vilken banan, hade vi haft den i Tibro så kunde vi tränat på nya saker varje dag i en hel termin, skit grym och svår.
Vi tycker man känner av den höga höjden ganska väl, även om vi bara gått banan så var det ganska ansträngande.
Norén har fått en riktig race bike sägs det. Var lite fabriks grejor både här och där, coolt, kan nog behövas för att komma över de 30 meter långa platåhoppet som är i en uppförs backe!!!
Nu ska vi ut och käka med hela Svensk klanen, alla är laddade och vi ser framemot morgondagen.

So long MXGYM  

Tisdag 22/9 Morgonpass

Ett lättare teknik pass på tibro banan blev det på morgonen. Körde lite kurv teknik samt omkörningar. Banan hade torkat upp hyfsat sen igår, men i eftermiddag så blir det nog hålan ändå.
Jag och Magnus kommer vara lediga under eftermiddagen, så Erik Orheim kommer vara ansvarig tillsammans med Calle Aspegren, för imorgon flyger vi till lag VM, där vi ska se och lära samt supporta Norén. Sedan flyger vi vidare till Los Angeles där vi ska göra en studie och intervjua ett flertal förare och tränare, just angående träning fysiskt och på MX. Vi blir borta hela nästa vecka, men kommer uppdatera lite på bloggen vad jag och Magnus håller på med.

Vi hörs.

MXGYM 

Måndag 20/9 Eftermiddag

Ett lättare löppass blev det på eftermiddagen. 2 varv på hörnebo spåret. Frida och Lorenz körde breviks rundan på racer med coach, det passet var inte det lättaste...
MXGYM

Måndag 20/9 morgonpass

Gött och vara på jobbet efter en super helg i västerås. Ett SM guld kan man leva länge på.
I första heatet tog vi 7 platser bland dom 19 främsta, grymt. Många nya poäng plockare vilket var extra kul. Känns som det fyller på med nya talanger hela tiden, vilket är bra när några försvinner efter 3 an.
Efter lite genomgång av helgen, så gjorde alla ettor och tvåor ett roligt pass på mtb i rankås. Tyvär så är det lite små skador så vi har ett gäng på rehab träning.
Jocke är på g tillbaka efter sin våldsamma krash i våras, han jobbar en del med konditionen som han tycker han tappat mest. I dag körde han 5 mil på racern efter mtb passet, så det tar sig.

MXGYM 

Torsdag 16/9 Eftermiddag

Zebbe och Jesper  passade på att göra ett styrkepass innan vi åkte ut till banan. Vi avsluta veckan med lite play, det blev lite hopp, vinklingar och bakhjulsåkning. Sen var det åter dax för storstädning. Inte undra på att vi tycker det är lite material på banan, känns som allt ligger i vårat garage efter en dags körning.
Nu ser vi framemot helgen, kör killarna och tjejerna som dom gör på träningarna här så kommer det bli lite medaljer och säkert några nya poäng plockare. Can´t wait.

MXGYM

Torsdag 16/9 Morgonpass

Kurvteknik. Hitta en fin kurva med ett litet spår som vi nötte hela passet. Här syntes det stor skillnad på dom som kört lite mer hårdbana än sand. Vi gick igenom olika tekniker samt jobba mycket med "rullfart". Klar förbättring hos samtliga.
Linus,Falk och Lorenz körde ett styrke pass på MX, medans Simon cyklade (fick en liten spricka i armen efter gårdagens krasch.)

MXGYM

Onsdag 15/9 Eftermiddag

Nu är det dax och byta koppling ! Startträning med tidtagning, ett givande pass där vi använde vårat fotocells system, som vi kan riggade så vi fick med reaktionstid-utsläpp samt dom första 30 metrarna. Kalle Olsson var dagen holeshot kung, tätt efter följde wille, Calle A och Bobby.
Efter starterna körde vi ett distans pass, känns som vi är redo inför helgens drabbningar.



MXGYM

Onsdag 15/9 Lunchpass

1 orna cyklade ett återhämtningspass inne på MX på lunchen, dom är ganska stela efter backlöpning och körning igår. I eftermiddag blir det mycket start träning.



MXGYM

Onsdag 15/9 Morgonpass

Hoppträning på morgonkvisten. Vi körde experten baklänges, där man måste komprimera hojen för att komma över, svårt och lite scary tyckte många, men dom fixa det bra. Sen avsluta vi med lite framhjuls körning.



MXGYM

Onsdag 15/9 Tracksatest

Nu är vi igång med tracksa systemet. Vi håller på att testa deras ljussystem som är en ljuskona som det finns olika funktioner på. Vi använder gult blinkande samt gult dubbel blinkande som en varningssignal om någon har kört omkull. Systemet har handkontroller som har en räckvidd på 5 km så man behöver inte stå precis vid konan för att det ska fungera. Vi testade igår under distans passen, och det var ingen som missade det blinkande ljuset. När vi bara är 2 st tränare så känns det här som en super grej för oss att använda för att höja säkerheten.



MXGYM

Tisdag 14/9 Eftermiddag

Moto, moto, moto. Eftermiddagen bestod av 2 st distans pass. Kul att köra heat när vi nästan fyller en halv startgrind. Det var många täta fighter och avståndet mellan första å sista föraren är inte så långt, så alla har nån att dra med.
Vi hade också tid för att testa tracksa systemet. Awesome. De här är en super förbättring för mig och Magnus när det gäller säkerheten, ska försöka lägga in en film idag så alla kan se hur det funkar.
1 orna som slutade tidigt hann med ett pass på startrakan, där vi körde en konbana 2 och 2.

MXGYM

Förstärkning på Mx gym

Idag har Måns Sjöberg från Tibro börjat sin praktik här hos oss på Mxgym. Han kommer att hjälpa till med alla förekommande sysslor och har vi tur så stannar han här till november. Vi hälsar dig välkommen och lägger ut en bild så att ni ser vem som är Måns.
Mxgym.................


Tisdag 14/9 Morgonpass

It´s on. Nu börjar alla tagga till inför helgen. Tempo träning på morgonen, en avkortad bana som vi körde 3 o 3, 2 varv åt gången. Grymma fighter och härliga omkörning. Tuffa tag, de e det som gäller, många är för snälla och det märks vid en sån här träning, men samtidigt är det många som växer med uppgiften.
Linus och Falk körde ett gym pass.

MXGYM


Måndag 13/9 Eftermiddag

Nu kör vi lite hårdare för att toppa formen inför SM finalen. Dagens eftermiddags pass körde vi i slalombacken i Tibro. De är ju ingen Monster backe men lagom att springa i. En del använde stavar och några körde utan. Ett bra pass där alla tog ut sig rejält.
Friberg, Hydén och Linda körde ett lättare pass på MX efter sjukdomar.
Linus kämpar på med sin rehab, det blir mycket styrka just nu men snart får han nog börja cykla.



MXGYM

Måndag 13/9 Lunchpass

Emma gjorde ett pass på testcykeln under håltimman. Efter lunchen så gjorde vi ett kort intensivt styrke pass som Calle A, Arvid, Jocke, Lorenz och Wille testade. Det var 10 stationer, 30 repetitioner på varje så fort som möjligt, rätt tufft kan jag lova.

MXGYM


Måndag 13/9 morgonpass

Teori med åk 2, idag var det däck krängning på tid, det blev inga rekord tider kan jag lova men huvudsaken är att vi tränar på det.
Åk 1 hade teori med Mangnus, som gick igenom lite med träningsförberedelser, inför kommande uppbyggnads period.
På morgonen hade vi besök från Frode som jobbar för Tracksa, som tillverkar ljussystem. Vi ska få testa ljussystemen som ska hjälpa till som blinkande varningsljus vid vurpor i stället för gulflagg. Mer info om detta kommer imorn, då vi kör första testet. Tack till Thomas Avhelin som tog sig tid att komma ner och supporta under mötet med Frode.

MXGYM 

Fredag 10/9 Morgonpass

Treorna körde lite delat upplägg på morgonen idag. Hydén hade meck kurs med kolvbyte, medans Norén, Calle A och Magnus sprang 3 varv på hörnebospåret. Frida var tillbaka efter sjukdom så hon cyklade ett pass inomhus. Resterande 3 or är på ullevi.
Coach fick spänna musklerna när han körde ett prov pass som Frida designa, som vi bara måste köra under uppbyggnads perioden.

Trevlig helg

MXGYM.


Torsdag 9/9 Eftermiddag

Eftermiddagen ängnades åt stafetter på en avkortad bana. Norén och Zebastian i ett lag och Calle A och Rensvik i ett. Den tävlingen slutade 2-0 till Calle å Rensvik. Sen avsluta vi med lite balans träning samt ett distans pass där alla körde tillsammans och tränade omkörningar, Ett lite lungnare pass för killarna men bra för Emma som fick ligga på lite.
Sen blev det storstädning som vanligt på torsdag eftermiddag, behövligt. Dom som inte körde cyklade ett pass eller gymmade vid skolan.

MXGYM

Torsdag 9/9 Morgonpass

Skills training. Det blev ett teknik pass, där vi jobba med tajming och lite hoppteknik. Uppgiften var att åka på bakhjulet över första, för att sen hoppa trappan. En ganska lätt sektion som man kan göra olika svårighetsgrader på. Kul och nyttigt.



MXGYM

Onsdag 8/9 Eftermiddag

Crossbanan igen, på eftermiddagen blev det lite korta små race på en konbana på startrakan, härliga fighter där syftet var och träna körning i tighta situationer, vilket funkad bra. Efter intervallerna körde vi ett längre distans pass baklänges på stora banan, vilket alla tyckte va kul, det blev lite "punkor" och tyvär några krasher på slutet.
Förhoppningsvis så blir det en stor ombyggnation på banan i höst, vilket alla ser fram emot.
Jocke och Wille drog ett lång pass på mountainbike, vandringsleden ner till fagersanna, medans ettorna sprang ett pass från skolan till banan.



MXXGYM

Onsdag 8/9 Lunchpass

På bygg 1 ans håltimma körde vi ett core pass, det var lite intro med medicinboll. Körde lite olika övningar som känndes rätt bra i magen, ett pass där vi som tränare kunde se en del svagheter som vi måste jobba mer på i vinter.



Emma gjorde ett cykelpass tillsammans med Calle, ett längre distans pass med intervaller på slutet.



MXGYM

Onsdag 8/9 morgonpass

Hello!
I dag på morgonen blev det fart träning, körde en lång sväng där man kunde hålla hög fart igenom. När vi typ hade kommit upp i 100 km/h så var det dax och bryta av för att fortsätta med att köra innanför vallen, då blev det istället lite mer gaskontroll/känsla. Dom som körde var Lorenz. Falk, Arvid, Simpan och Norén, dom gjorde det bra men tyckte samtidigt att det var svårt. Jocke, Wille och Linus körde ett styrke pass på mx.
Tyvär så är det många som är sjuka nu, förkylningar, så vi hoppas att alla snart ska kunna dra igen.

MXGYM

Tisdag 7/9 Eftermiddag

På eftermiddagen började vi med ett teknik pass för åk 1, den här gången körde vi starter. Provade nya tekniker och jobbade med att förbättra dom vi redan hade. Ett bra kvalite pass.
Vid 15 tiden anlände 3 orna, (åk 2 har körkortsteori tis em), så då blev det tempo körning, tidskval. I dag var banan ganska torr å dammig så det var svårt och vara aggresiv tyckte många. Tiderna var jämna och det skillde inte så mycket mellan förarna. Vi avslutade dagen med ett längre distans pass, där var det kul att se hur varv tiderna stod sig jämfört med tidskvalet.
Vi hörs imorn.
MXGYM

Tisdag 7/9 Förmiddag

Morgonpass på tibro banan. I dag nötte vi i "wavesen" där vi jobba med ingångs hastighet och rätt växel val. Stor skillnad blev det. Det blev en liten filmsnutt på Emil idag.



MXGYM

Måndag 6/9 Eftermiddag

Jaha, då var förkylningarna över oss, många som är sjuka, många som tävlade sjuka i helgen!!!
Vi som var friska sprang 2 lungna varv på hörnebo spåret, några cyklade inomhus för att förbereda oss inför vo2 max testet imorn. Men i sista sekund så hör dom av sig från Bosön och meddelar att vi senare lägger testet, vilket känns skönt. De är  ju en stor grej och rodda ihop när alla ska testas, så därför är det viktigt att alla kan följa med så vi får riktiga värden att jobba med under vintern.

Hasta la vista, MXGYM

Måndag 6/9 Morgonpass

Veckan började vi med teori. Åk 1 fick testa sina nya träningskläder och fick information om testerna som vi ska göra imorn på bosön. Åk 2 hade praktik med lite däck "krängning".



MXGYM

Fredag 3/9 morgonpass

I dag på morgonen hade åk 3 teori. Norén, Hydén, Friberg och Frida hade lektion med magnus om sponsring, medans Kasper hade praktisk teori med packbox byte på gaffeln. Simon var ledig för uppkörning, Lycka till.
Frida hade lite extra tid så hon passade på att köra ett styrkepass.

   

Trevlig Helg.
MXGYM

Torsdag 2/9 eftermiddag

Hello.
På eftermiddags passet körde vi ett längre distans pass, många körde bra men verkar oxå lite slitna i kroppen, bra vecka alltså.
Dom som slutade sent cyklade ett pass ner till banan, sen var det stor städning i garaget och meck å fix med hojarna.

MXGYM

Torsdag 2/9 Morgonpass

Yes, nu har vi kul. Dagen började med ett teknik pass där vi jobbade med körställning, som senare övergick i en parövning där omkörningar var prioritet. Här växte hornen ut rejält på många och det var härliga satsningar.
Efter tekniken så hade Wille och Lorenz lite extra tid så dom körde ett distans pass med varvtider tillsammans med Filip Thuresson som är här och gästspelar.
Efter mx passet drog Bobby, Kasper, Simpan, Jocke och frida ut på ett mtb pass i rankås, lite nya stigar och massor av uppförs backar blev det. Masterchief skulle äntligen få köra in värstingen, men kom bara 100 meter så fick han punka, suck.....

MXGYM

Onsdag 1/9 eftermiddag

Big crashes !! Inte bra, men vi kom undan med en hjärnskakning. De var 3 st ganska stora och hårda smällar idag, fast tempot inte var så högt.
Vi började med ett teknik pass, där vi jobade med "scruba" en liten platå, sen blev det lite "seat bounce" och framhjuls körning.
När alla hade anlänt så leta vi upp den halaste kurvan på banan, och jobbade mycket med gas kontroll, mycket svårt men givande pass. (film) Sen blev det lite omkörnings träning, och några tuffa blockpasses. (film).
Dagen avslutades självklart med lite whips & tricks (film). r />
Klart slut från MXGYM

Onsdag 1/9 morgonpass

Gött nu funkade bevattningen igen. Den här morgonen var det 2 å 3 tur att köra på morgonen.
Det blev ett kurv teknik pass, där vi provade olika spår och nötte på att köra utan vall.
Fick till en liten film snutt som vi lägger ut.
En bra start på dagen.

MXGYM

RSS 2.0