Tisdag 30/11

Kyligt på morgonen, ca -15. Vi traila runt lite på lilla banan under ett distans pass. Blir ingen höjdar cross när det är så här kallt men lite svettades dom iallafall.
På eftermiddagen så blev det lite skid teknik med åk 1. Jag och Mange är inga proffs men försökte att visa dom lite olika tekniker och tips. Vi avslutade skid passet med lite distans. När vi var klara så körde 3orna sitt distans pass på skidorna medans vi åkte ner och hann spela lite fotboll innan styrke passet som avslutade dagen. Styrke passet var nog ett av dom hårdaste än så länge under hösten/vintern. Bra jobbat.



MXGYM

Måndag 29/11

I dag på morgonen hade vi teori med alla där vi diskuterade vad vi gör och inte gör på mxgym. Bra att ventilera synpunkterna som många har om oss (mig och Magnus). När vi var färdiga med det så fanns det inte så mycket tid kvar för den tänkta teorin, Mange hann gå igenom förra provet med 1 orna.
På eftermiddagen så åkte vi skidor, dom som slutade tidigt körde ett längre pass och dom andra som slutade 16 anslöt då. Tror nästan alla har lånat ihop eller köpt egna skidor nu så det var skit kul när vi var så många som körde. Stilen varierar kraftigt, men mycket bra träning är det.

MXGYM

Fredag 26/11

I dag var det många som var sjuka av treorna, så det blev bara Frida som träna här. Hon körde ett pass som vi kallar 300. Dvs 10 stationer som man gör 30 st repetitioner på varje så snabbt som möjligt. Rätt intensivt.
Kasper och jag körde lite meckning, kolv byte på hans hoj.

MXGYM

Torsdag 25/11

Det är fortfarande snö i skaraborgs alperna, men vi fick till ett distans pass på hojen på morgonen. Det börjar bli lite uppkört ock slagit så nu ger det lite mer än när det var betong hårt.
På eftermiddagen så blev det premiär turen på längdskidorna. Spåren var kanon fina i rankås. För en del så var det första gången på skidor, så det blev en del krascher men grymt bra träning. Det ser ut som vintern ska hålla i sig ett tag framöver så vi fortsätter med dubbdäcks körning och skidor så mycket som möjligt.

MXGYM

Onsdag 24/11

I dag var det snöcross för hela slanten. Vi körde både på morgonen och på eftermiddagen. Det var lite svårt på morgonen men banan blev snabbt bra när vi kört ett tag. Tror att det blev ca 1 h 45 min på hojen idag, Rätt ok när det är 30 cm snö och -4. när vi kom tillbaka till skolan så gjorde vi ett pass med olika par övningar, mest core.

>

MXGYM

Tisdag 24/11 Bosön

Tester på Bosön. Avfärd från Tibro 05.00 i full snöstorm. Väl framme så började dagen med lite genomgång av pulsbaserad träning där eleverna fick prova på A1 zon (50-60 %) A2 (60-80 %) A3 (80-95 %). Sen så startade åk 1 och 2 sitt cooper test på 3000 m. Gött att springa inomhus när det är snö ute.
Sedan var det dax för åk 3 att göra sina vo2 max test. En del blev lite sämre och några hade gjort riktigt stora lyft. Sen så gjordes det massa tester på rörlighet och styrka med två sjukgymnaster i sammband med ett lättare styrke pass.





MXGYM

Torsdag 18/11

Fullt ös på mxgym. Idag på morgonen så blev det lite mx. Dom båda vecko tränarna Simon och Robert delade gruppen, så dom som hade full dubbat körde på sx banan och övriga körde på lilla banan. Det var fokus på teknik på sx´en och distans på lilla banan. På slutet blev det lite lek och små tävlingar.
På eftermiddagen så hann vi med ett löppass innan den stora aktiviteten för kvällen, Öppethus.
Precis som det låter så är det öppet för vem som helst att komma till skolan och kolla lite vad som händer och sker. Det var många nyfikna som kom förbi och snackade lite cross och kollade när några av eleverna tränade och meckade. Lägger in en film från kvällens öppethus.
Trevlig helg.



MXGYM

Onsdag 17/11

Ett kyligt mx pass på morgonen. Körde på lilla banan i Tibro, det var fruset och några is fläckar. 3 pass med fötterna på fot pinnarna för att träna lite balans och för att hålla nere farten lite.
Dom som slutade tidigt på eftermiddagen körde ett längre mtb pass uppe i rankås. Några goa backar och små krascher på isfläckarna. Vid hemkomsten så blev det en kort fotbolls match som uppvärmning med övriga som hade annlänt. Sen körde vi lite olika övningar med kroppen som redskap.

MXGYM

Tisdag 16/11

Data strul. Har varit strul med nätet på skolan, därför blir det en sen uppdatering.
På morgonen så blev det lite mx. Frös till på natten så det var lite fruset, men fullt körbart. det blev två längre distans pass i gropen.
Under hela dagen så satt jag och Magnus i möte med RIG gruppen (svemo), men Simon och Friberg hade satt ihop ett härligt styrke pass kombinerat med fotboll.

MXGYM

Måndag 15/11

Teori på morgonkvisten. Jag hade lite ventiljustering med åk 2 och Magnus hade teori prov med 1orna och lite genomgång av fotleds tejpning. (se film).
På eftermiddagen gjorde dom som slutade tidigt ett pass i gymet, lite olika stationer. Sen blev det tibrorundan (löpning) när alla hade slutat. Den här veckan är det Simon och Robert som håller i träningen, ett steg i utbildningen för åk 3.






MXGYM

Torsdag 11/11 Eftermiddag

Så där ja. Då har vi kramat ur den sista energin som fanns kvar i kroppen. Först en lång och jämn fotbolls match. Sen när alla hade anlänt så körde vi stenhårt med massa löp övningar, burpees (push up-upp hopp) och olika styrke övningar för ben, mage och armar.
Tror vi har världens bästa jobb, inte för vi njuter av att se våra elever ta ut sig fullständigt, (ok, lite då) men det är nått speciellt att se den inställningen som finns och hur mycket dom verkligen vill pusha för att bli bland dom bästa.
Imorn blir det ett kettelbells pass för treorna sen är första veckan avklarad av årets uppbyggnadsperiod.
Bara 20 veckor kvar.......

MXGYM

Torsdag 11/11 Morgonpass

Gött att chocka kroppen med ett intervall pass kvart över 8. Eftersom all snö ligger kvar så blev det en gångbana utanför skolan. Det var bra tempo genom passet även fast det börjar närma sig slutet på veckan, Masterchief och Adrian drog upp farten dom sista gångerna, så alla vi andra fick bita ihop och försöka hänga på.
Dom som inte kunde springa (skador) körde samma intervaller fast på testcykel.
Det blir en liten film så ni andra som inte har nån snö får lite jul stämmning oxå.



MXGYM

Onsdag 10/11

Dagens ord är träningsvärk. Tror alla känner av stela och ömma muskler just nu. Vi började dagen med ett kombinerat styrke/konditions pass, sist 15 min var riktigt tunga. På lunchen gjorde 1 orna ett cykel pass, långa intervaller. Detta pass gjorde även några andra under eftermiddagen. När vi började inomhus så blev det minifotboll, 3 orna mot resten. Årets match. Alla gav allt och vi låg riktigt illa till ett tag men lyckades vända och stänka in lika målet precis innan slutsignalen, Ha.
Efter den persen så blev det ett sten hårt pass med kroppen som redskap, mycket stönande och svett men oxå j..ligt kul.

Vi hörs imorn, om vi kommer ur sängen.

MXGYM

Tisdag 9/11 Eftermiddag

Tanken var ett långt mtb pass på eftermiddagen, men efter allt snöande så fick vi byta strategi. Ett löp pass runt Tibro hann vi med innan vi gick inomhus. Kalle, Emil och jesper är ju justerade i fötterna så dom cyklade inomhus.  Vi började med lite fotboll sen blev det stations träning där vi körde igenom hela kroppen med olika övningar.
Kanske blir skidor imorn, vi får hoppas det.

MXGYM

Tisdag 9/11 Morgonpass

Idag var det planerat ett mx pass på morgonen. Men eftersom snöstormen hade slått till under natten och bara några utav eleverna hade dubbdäck så valde vi att gå inomhus och köra ett core pass (bålstabilitet). Väldigt nyttigt pass, här syns det stor skillnad på dom som går i åk 1 och dom som har jobbat med såna här övningar under några år.
Lägger in en film snutt från en utav övningarna.



MXGYM

Måndag 8/11

Tillbaka efter lovet och rakt in i uppbyggnads perioden. Idag hade 1 or och 2or teori på morgonen, på eftermiddagen så blev det 10 km teränglöpning på tid. Vi kom iväg lite sent, men hade räknat med att det kanske skulle bli lite mörkt sista kilometrarna om dom sprang runt 40 min som dom brukar. Men oj vad vi hade fel. först så stukade Jesper foten och kom haltandes tillbaka efter en timme, då var det riktigt mörkt i skogen. Efter 1 1/2 timme så hade fortfarande inte Kalle O kommit in (även han stukad fot, visade det sig), då börja vi bli lite oroliga. Jag ochg Mange började springa spåret baklänges och skrika och ropa, men inget svar...Sen tog vi bussen och drog runt och tuta och kollade på alla grusvägar uppe i Rankås men ingen tur där heller, bestämmer oss för att kolla nere på asfaltsvägen och där står han mörkrädd och frusen. Kalle fick en värmande applåd av dom andra när han hoppade in i bussen iallafall.
Det blev några förbättringar tidsmässigt, men annars så var det ungefär som innan, kanske inte var optimalt med mörker och minus, mem men dom tog i och blev trötta.
Övriga som inte kunde springa körde ett tufft intervall pass på test cyklarna. Wille körde ett 1 timmas pass på rodd maskinen, med 1 ben !!, Helt lam i ändan efter det passet.
Yes nu är vi igång, och som reklamen säger "I´m loving it"

MXGYM

RSS 2.0