Lördag 25/9-Lag VM kval

Kvaldag i Colorado. Dagen började med fri träning, banan var djupt harvad och alla killarna gnällde om att hojarna gick dåligt och att det gick tungt (hög höjd). Vi tänker inte kommentera Andreas och Alex körningar, men kommer nämna lite om Norén. Körde inte speciellt bra på träningen, vissa bitar var helt ok men hade svårt att knyta ihop ett helt varv. Tror faktiskt att han gjorde bara ett snabbt varv. Han var ganska besviken och tyckte att det gick stelt. Vi snackade en del om spår och olika sätt att färbättra körningen och hojen samtidigt som vi kolla på mx3 träningen. Till kval heaten hade det torkat upp rejält, så nu var det mer hårdbana med djupa spår i svängarna.
Efter sett Hultman krasha från en 15e plats, när han var hårt uppvaktad, för att gå i mål som 20e så tror jag Fredrik kännde lite press.
Startade helt värdelöst, utsläppet bra men sen blev det lite bakhjuls åkning, 5e sist !!! kör upp sig typ 10 platser på första varvet och varvar som 16e, bra. Har bra häng på dom närmast framför men fastnar bakom killen från New Zealand som tog starten. Ligger och kör runt 15e hela heatet, tappar Wilson som kom bakifrån efter en krash, men lyckas ta dom 2 framför sig och slutar 13e. Skit bra.
De är ju många diskutioner om att svenskarna åkt hit för sent, vilket vi också håller med om, men idag så verkade inte Fredrik varken tagen av höjden eller värmen (ca 30 +).
Efter heatet så kollar vi spår sammtidigt som mx3 kvalar. Kraftigt besvikna när vi inser att det blir B-final. Eller Fredriks kommentar säger väl en del, "F¤¤n, har ju inte flyget till usa för att kolla när dom andra kör".
Nej, imorn behöver Fredrik köra lika bra som idag och dom andra 2 behöver step it up lite. Kan dom vinna B-finalen så blir det ju trots allt racing i A-finalen. Ser ut som Irland blir det hårdaste motståndet i B-finalen
Går dom vidare till A, så blir det 3 st 30 min heat imorn, perfekt.......

MXGYM

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0